31 december, 2007

Annick Sevenans zet topprestaties neer

In het voorbereidende rolstoeltennisseizoen voor de Paralympische selectie in China, waarbij zoals gebruikelijk alle atletes aan een maximum aantal tornooien deelnemen, heeft VTV elite Annick Sevenans tijdens de recente zomermaanden ongeëvenaarde sterke prestaties neergezet .

In maar liefst vier belangrijke ITF tornooien wist zij de eindzege te behalen op basis van zowel wilskracht als hoge concentratie en inzet op de belangrijke wedstrijdpunten. Vooral tijdens de wedstrijden tegen top tien speelsters werd haar talent flink op de proef gesteld. Met haar vier zeges is Annick bij een zeer select groepje atletes terechtgekomen die in 2007 een of meerdere tornooioverwinningen behaalden.

In haar favoriete tornooiland Italië won Annick zelfs de drie belangrijkste ITF 2 tornooien op rij – namelijk de Inail Citta di Livorno , de Cesenatico Open en de Jesolo Euro Beach Cup. Zowel in het enkel als dubbelspel werd succes geboekt. Dit seizoen was zij ook laureaat in eigen land tijdens de Ath Open. Halve finales werden behaald op de Belgian Open en in Turijn. Op het super series tornooi in Nottingham (GB) werd de kwartfinale bereikt.

Als UA studente, die slechts tijdens vakantieperiodes aan een tiental tornooien kan deelnemen, is dit een meer dan uitstekende prestatie temeer daar de meeste tegenstanders een professioneel statuut hebben en het dubbel aantal tornooien kunnen spelen om hun rankingpositie op te bouwen.

De beloning voor al deze mooie prestaties is een flinke sprong vooruit naar de 7 de plaats op de ITF rolstoeltennis wereldranglijst. Een verdiende plaats omdat, met uitzondering van de top vijf, alle andere tegenstanders dit jaar door Annick werden overwonnen. Tegen de top vijf werden wel sets gescoord. maar vooralsnog geen eindzege. Dit is uiteraard de uitdaging voor de komende jaren.

De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft ook haar waardering getoond voor de 2007 prestaties van onze Vlaamse atlete en haar geselecteerd voor de prestigieuze ITF NEC Masters die in november van dit jaar in Amsterdam zullen plaatsvinden. In twee poules zullen daar de beste 8 rolstoeltennissters van het jaar het tegen elkaar opnemen . Annick is in iedere geval zeer gemotiveerd om ook op deze Masters goed te presteren.

Zoals reeds in een mei editie van Play Tennis te lezen was had Annick zich in 2007 als doel gesteld de strenge selectiecriteria voor de 2008 Paralympics in China te halen. Op basis van de geleverde prestaties en de daarbij behorende top 7 positie in haar sportdiscipline heeft de VTV atlete en Belgische nummer 1 in ieder geval voldoende haar mogelijkheden laten zien en laat ons hopen ook de basis gelegd voor een Beijing ticket.

Geen opmerkingen: