23 februari, 2008

Sponsor 'Vermarc' opent nieuwe toonzaal

Vorige maand was het feest bij de firma Vermarcsport in Wezemaal. Zij opende immers haar nieuwe toonzaal. Aangezien deze firma reeds sinds de oprichting van Rolmite vzw kledingsponsor is van Gert Vos mocht hij daar niet ontbreken.

Wij stellen deze firma hier dan ook graag voor. Na het beëindigen van zijn succesvolle rennersloopbaan startte Frans Verbeeck in 1977 met een eigen fietskledingmerk. Hij begon samen met zijn vrouw in hun garage met het bedrukken van truien. Aangezien dit niet te best wilde lukken ontwikkelden ze samen met de Universiteit van Leuven een procédé voor het bedrukken van stoffen. Ze werden ondertussen in België trendsetter op het gebied van moderne stofbedrukking waarbij nu rekening gehouden wordt met milieuvriendelijke inkten.

Zijn zoon Marc kwam in de zaak en bouwde die verder uit . Op dit ogenblik leveren zij wielerkledij aan de topploegen Quick Step-Innergetic en Silence-Lotto. Daarnaast leveren zij ook aan Cycle-Collstrop, Topsport Vlaanderen, Palmans-Cras en Landbouwkrediet-Tönissteiner.

De familie Verbeeck was dan ook trots hun nieuwe toonzaal in gebruik te kunnen nemen en nodigde oude en nieuwe wielerkampioenen uit. Zo was ook Frans’ oude concurrent maar goede vriend Eddy Merckx op de uitnodiging ingegaan. Daarnaast was ook vroeger kampioen Johan Musseeuw present. Van de huidige toprenners was naast wereldkampioen Paolo Bettini ook Tom Boonen aanwezig. Tenslotte was ook Niels Albert naar Wezemaal afgezakt. Eind januari werd hij in Italië wereldkampioen veldrijden bij de beloften.

Ze waren allen sterk geïnteresseerd in de sportieve carrière van Gert en lieten zich uitgebreid informeren over het rolstoeltennis. Gert vond het natuurlijk een hele eer dat zij tijd vrij maakten om naar zijn verhaal te luisteren.

Geen opmerkingen: